Upsala IF U15 vinner Kick Off Cup

Årets Kick-off cup blev en lyckad historia för Upsala IF U15 (P02). Laget, som bildades 2016 genom sammanslagning av tre UIF-lag, hade fram till denna cup haft svårt att få till ett riktigt stabilt spel. Men under cupen den 1-2 april i Bromma/Kista lossnade det ordentligt.

Cuplördagen inleddes med två relativt enkla segrar mot Boo FF:s första lag och Södertälje FK. Kännetecknande för de matcherna var att UIF spelade med hård press och högt tempo i anfallsspelet. Redan inför den tredje gruppspelsmatchen, mot Täby United FC, stod det klart att UIF hade vunnit sin grupp och kvalificerat sig för A-slutspel. Möjligen påverkade det lagets prestation något. UIF gjorde i vart fall en lite svagare kämpainsats och förlorade till slut den tredje matchen.

Under söndagens finalspel var det vinnande spelet med hård press och högt tempo tillbaka och UIF vann både kvartsfinalen mot Boo FF:s andra lag och semifinalen mot Kungsängens IF. Därmed återstod ett revanschsuget Södertälje FK i finalen. I finalen förde UIF spelet, men målen uteblev. Det dröjde ända till sista minuten innan matchen avgjordes med en fin kantlöpning och en öppnande passning snett inåt bakåt. Cupen var därmed avgjord och de 18 glada UIF-spelarna belönades med både medalj och pokal. Grattis till segern killar!

Bild: UIF

Simple Share Buttons